Til toppen

Surdeig

Surdeig kalles gjerne baking på gamlemåten. Det er tidkrevende - men å lage brød på egendyrket surdeigskultur er vel verdt arbeidet. Hos oss finner du alt du trenger til å dyrke kultur, og behandle deigen. 


Oppbevaring

Oppbevarer du surdeig riktig, kan den bli mange år gammel. Du kan oppbevare surdeig i romtemperatur i en glasskrukke med lokk. Da må den mates hver andre dag. Dette er gunstig om du baker ofte. Dersom du oppbevarer den i kjøleskap trenger den ikke å mates oftere enn hver syvende til tiende dag.


Surdeig som oppbevares riktig kan leve i mange år!

Bormioli Fido glasskrukke 20 cl

Pris pr stk. Salgspakning: 6 stk
700141360

Bormioli Fido glasskrukke 50 cl

Pris pr stk. Salgspakning: 6 stk
700149210

Hevekurv

Ved bruk av hevekurv gir du brødet et høyere, luftigere og finere form. Vi har flere fasonger og størrelser på brødkurver. Du kan gjerne legge et håndkle i kurven, og strø godt med mel i den for å forme brødet. Det kan heves i romtemperatur eller i kjøleskapet til neste dag. Brødet skal heve til nesten dobbel størrelse.

Kurven lager et fint mønster i brødet.


Praktiske redskaper

Under har vi samlet andre nyttige redskaper til baking. Deigskrapen er god til å dele deig med, og skrape benken/bakebolle. Med en pizzaspade kan man steke brødet på grillen/i bakeovn. En god brødkniv og et flott skjærebrett anbefales til serveringen! Med en krydderstrøer kan du enkelt og pent dekke brødet med valmue- eller sesamfrø.Servering